En person står framför en röd och svart randig flagga som hänger på väggen. Personen bär en svart tröja med en emblem eller logotyp på bröstet. Bakgrunden inkluderar ett bord med en laptop och olika föremål som antyder en inomhusmiljö, förmodligen i en föreningslokal.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Så fick Anders Cederberg, styrelseordförande i ÖFK:s elitfotbollslag, veta att de lyckats få in tillräckligt med pengar för att undvika konkurs. Foto: Maria Harning/SVT

Glädjebeskedet för ÖFK – fick in nästan 4 miljoner i sista stund

Uppdaterad
Publicerad

När ÖFK kallade till pressträff visste de inte vilket besked de skulle kunna lämna.

– Jag fick beskedet när jag köpte pizzor till tränarna vid halv sex, säger Anders Cederberg, ordförande i ÖFK elitfotboll.

I söndags meddelade Östersunds FK att de behöver få in tre miljoner kronor för att kunna betala av en akut skatteskuld senast måndag. På måndagskvällen höll klubben en pressträff där de gick ut med att de under kvällen lyckats betala skulden.

Enligt styrelseordföranden Anders Cederberg i ÖFK elitfotboll AB, har man lyckats betala in skatteskulden tack vare ekonomiska medel från ett antal privatpersoner och företag. Detta betyder att de säkrat driften för resten av året.

ÖFK i ekonomisk kris

Fick sjusiffrigt belopp från utlandet

– De vill inte gå ut med vilka det är, men det är personer med ett stort rödsvart hjärta, säger Cederberg.

Totalt har de fått in 3,85 miljoner kronor de senaste timmarna.

– Den första slanten kom från utlandet och låg på sju siffror. Det var otroligt hjälpsamt, säger Anders Cederberg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

ÖFK i ekonomisk kris

Mer i ämnet