Skolan bjöd in samtliga elever och representanter från riksdagspartiernas ungdomsförbund till valdebatten. Alla förutom Liberalerna och Kristdemokraterna var representerade.
Målet var dels att visa eleverna hur det demokratiska systemet fungerar och hur den politiska processen går till – och dels att eleverna fick ställa sina frågor till partierna.
Debattens hetaste frågor handlade om hur det ska vara lättare för unga att ta sig ut i arbetslivet, hur vårdköerna till exempelvis BUP ska kortas och hur infrastrukturen kan förbättras.
– Vi tycker det är viktigt att vi på skolan uppmuntrar eleverna att utnyttja sina demokratiska rättigheter och att de elever som fyller 18 år senast på valdagen också röstar till riksdag, kommun- och regionfullmäktige, säger Jan Rönngren, gymnasielärare och politiskt aktiv för Moderaterna samt ordförande för kommunrevisionen.
Elever bjuds in till skolval
På onsdag avslutar skolan sitt arbete med den politiska processen med ett skolval. Då får varje elev chansen att rösta på de olika partierna och lära sig hur det är att rösta i ett riksdagsval.
– Det politiska intresset på skolan är väldigt stort. Jag har goda förhoppningar att alla elever kommer att rösta på onsdag, säger Jan Rönngren.
Hör eleverna om valdebatten i klippet ovan.