Flera vattenläckor i Häggenås – hela samhället utan vatten

Uppdaterad
Publicerad

Häggenås samhälle har drabbats av flera vattenläckor. Hela samhället är i princip utan vatten. Problemet förväntas pågå under hela helgen.

– Vi vet inte hur många vattenläckor det är men det är ett stort område och vi tror att det är minst tre läckor, säger Kristina Kenning som är sektorschef på avfall och VA i Östersunds kommun.

Enligt henne så berörs i princip hela samhället, cirka 300 personer.

Bajamajor ställs ut

Östersunds kommun har ställt ut en vattentank vid skolan i Häggenås men hänvisar även till så kallade vattenkiosker vid återvinningscentralen i Lit och vid Montörsvägen i Odenskog.

Kommunen ska även ställa ut bajamajor i samhället.

När problemen ska vara åtgärdade vet man inte i nuläget, men risken är stor att Häggenås blir utan vatten under hela helgen.

– Vi kommer att bemanna med personal hela helgen som ska arbeta med jaga, hitta och laga läckorna, säger Kristina Kenning.

Vädret trolig orsak

Enligt henne beror vattenläckorna på vädret. Temperaturen har skiftat vilket påverkar ledningar.

– Vintern har varit besvärlig och vi har haft vattenläckor i omgångar men oftast har det varit begränsat till ett mindre område som snabbt gått att åtgärda. Här är det ett stort område, säger Kristina Kenning.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.