Foto: Eva Danielsson, SVT

Ladugård brann ner till grunden utanför Östersund

Uppdaterad
Publicerad

En ladugård i byn Namn, Annersia strax söder om Östersund blev övertänd sedan det börjat brinna på lördagskvällen. Räddningstjänsten bekämpade elden på kvällen. Larmet kom vid 20.40-tiden.

Enligt SOS Alarm finns inga uppgifter om personskador. Det uppger också räddningstjänsten för SVT. Ambulans finns på platsen under släckarbetet. Detta beräknades pågå minst till midnatt.

Branden beskrivs som fullt utvecklad. Inre befäl vid räddningsjänsten i Jämtland uppger att man inriktar sig på att begränsa elden från att sprida sig till intilliggande byggnader. Det rör sig om bostadshus.

Det har funnits hästar i ladugården men dessa ska ha hunnit räddas ut vid branden. Det är oklart om några mindre djur har skadats, men hästarna på gården har klarat sig, enligt räddningstjänsten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.