Två bilder: Till vänster syns Ebba Forsgren och Moa Wärvik åka turskidor uppför ett snötäckt fjäll. Bilden till höger är en porträttbild tagen utomhus där de båda ser glada ut när de berättar om sin nya skiddokumentär ”Till fjälls”

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Det finns lösningar att leva ett lustfyllt liv trots att vi ställer om till att vara klimatmässigt hållbara”- hör Ebba Forsgren och Moa Wärvik berätta om deras dokumentärserie ”Till Fjälls”. Foto: Eva Danielsson/SVT, Andreas Zetterqvist

Ebba och Moa från Åre testar gränserna för hållbara fjälläventyr i ny dokumentär

Uppdaterad
Publicerad

Coronapandemin satte stopp för Åretjejerna Moa Wärvik och Ebba Forsgrens planer på ett stort skidfilmsäventyr i Kanada och Japan. I stället planerade de om och spelade in den nya dokumentärserien ”Till Fjälls” med fokus på skidåkning och hållbarhet i de svenska fjällen.

Nu blev det elbil och elskoter i stället för flyg, och det blev skidåkning på fyra olika platser i Sverige i stället för utomlands. Skiddokumentären är inspelad i Stora Sjöfallet, Sarek – Kvikkjokk, Saxnäs och Jormvattnet.

I klippet: Se glimtar från dokumentären och hör Moa Wärvik och Ebba Forsgren berätta om jakten på bra skidåkning, hållbara livsperspektiv och laddstolpar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Klimat

Mer i ämnet