Delad bild. Till vänster Elise Ryder Wikén, och till höger en vimpel med Härjedalens vapen på.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Den nytillträdda samhällsutvecklingschefen Elise Ryder Wikén, är ändå optimistisk att de som jobbar på Foundever kan få nya jobb i kommunen. Foto: Bengterik Busk/SVT

Härjedalens kommun vill behålla Foundevers personal

Publicerad

Härjedalens kommun har nu utarbetat en strategi för att personalen på Foundever ska kunna bo kvar i kommunen när företaget läggs ner i maj nästa år.

– Vi kommer att samarbeta med bland annat trygghetsrådet, arbetsförmedlingen, skolan och de lokala företagen, säger Elise Ryder Wikén som är kommunens samhällsutvecklingschef.

– Det finns jobb, men det gäller att hitta jobb som matchar, säger hon.

Foundever i Sveg

Det var förra veckan som callcentret Foundever meddelade att verksamheten i Sveg kommer att upphöra i maj nästa år, då SAS som idag är enada kunden har sagt upp avtalet.

Foundever i Sveg sysselsätter 200 personer, hälften jobbar på kontoret i Sveg och hälften på distans.

Samhällsutvecklingschefens råd till de anställda hos Foundever är ”att ha lite is i magen och att ta emot det stöd som kommer att erbjudas.”

Callcenter i Svegt

Callcenter har funnits i Sveg sedan 1992. Då kom företaget Datasvar till köpingen. Datasvar såldes så småningom till Sykes som för tre år sedan gick ihop med Sitel. Sedan mars 2023 är företagets namn Foundever.

Foundever är ett internationellt företag med cirka 170 000 anställda i 45 länder. Huvudkontoret finnsi Miami, Florida, USA. I Sverige har Foundever idag verksamhet i Stockholm, Göteborg, Kalmar, Dals-Ed och Sveg.

Som mest har callcentret i Sveg haft 400 anställda.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Foundever i Sveg

Mer i ämnet