På platsen där restaurang 720 tidigare stod finns i dag bara rester kvar. Foto: April Caarph/SVT

Inget brott bakom branden på 720 i Åre

Uppdaterad
Publicerad

Ingenting tyder på att brott har begåtts i samband med branden på 720 restaurang och bar i Åre. Enligt polisen har ingen teknisk undersökning av platsen gjorts, men fler förhör återstår.

Eftersom restaurangen som ligger vid en av skidbackarna fick brinna ner till grunden, beslutade polisens tekniker att inte göra någon undersökning av platsen. De berättar förundersökningsledare Sanna Mattson.

– Det finns inget som tyder på brott och de gör ingen teknisk brottsplatsundersökning.

Det var vid 10-tiden den 13 juli som personal från Skistar slog larm om rökutveckling från restaurangen. Några timmar senare var lokalen övertänd och bortom räddning.

– Vi kommer begära ut ett spridningsutlåtande från räddningstjänsten, om man kan se nått om hur branden har startat, säger Sanna Mattson.

Ytterligare vittnesförhör

Polisen har eftersökt tips från allmänheten men det har hittills inte gett några resultat. Det som återstår är ytterligare vittnesförhör med personal från räddningstjänsten om händelsförloppet.

– Vi är i ett läge där det hänger på vittnesförhör, främst från räddningstjänsten om vad som skett. Vi väntar inte på någon ny teknisk bevisning.

Om inga nya uppgifter inkommer tror Sanna Mattson att ärendet kommer att avslutas inom några veckor.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.