Delad bild. Till vänster en crossmotorcykel i oskärpa kör i skogen. Till höger en ung man med skäggstubb och mc-ställ.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Det var full fart i skogarna runt Östersund när en deltävling i Enduro-SM kördes i helgen. Hemmasonen Joakim Grelsson leder just nu SM-serien. Foto: Maria Harning/SVT

Lerigt och blött på enduro-SM i Östersund

Uppdaterad
Publicerad

Under helgen har leriga motorcyklar kunnat ses på gatorna i de östra delarna av Östersund. Enduro-SM har körts, med utgångspunkt från skidskyttestadion.

Det har tävlats i många klasser under helgen, både ungdoms-SM och äldre. Hela skidskyttestadion har varit depåområde för förarna som återvänt dit mellan tävlingssträckorna.

Hemmasonen, Joakim Grelsson, leder sin SM-klass och har kanske en liten fördel av att tävla på hemmaplan.

– Jo, så är det väl, men samtidigt är det en press på att jag ska leverera, säger han till SVT Nyheter Jämtland.

Joakim Grelsson lyckades också hålla undan för konkurrenterna under helgen och han vann sin klass. Det återstår tävlingshelger innan hela SM-serien är klar.

I klippet ser du delar från tävlingarna.

Enduro

Enduro är en motorsport där man kör crosscyklar på banor i svår terräng, så kallade specialprov. Mellan specialproven kör motorcyklarna på transportsträckor, som är vanliga vägar och gator.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.