Moderaterna i Östersund menar att fler övervakningskameror i samhället skull skapa bättre trygghet. Foto: Johan Nilsson/TT

Moderater vill ha fler övervakningskameror i Östersund

Publicerad

I en motion till kommunstyrelsen tar Östersunds Moderater avstamp i polisens vilja att sätta upp fler övervakningskameror i Östersunds kommun. De menar att det vore ett bra sätt att från kommunens sida öka tryggheten.

Polisen i Jämtland har uttryckt en vilja att fler övervakningskameror ska installeras i Östersund. De menar att kamerorna är effektiva i att klara upp brott och lagföra gärningspersoner.

Moderaterna hakar på

Nu vill också moderaterna att antalet kameror i Östersund ska öka. Detta som ett led i att hålla borta de våldsdåd med skjutningar som sker i södra Sverige.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör mer om vilka brott som kamerorna är mest effektiva mot, hur länge bilderna sparas och vem det är som tittar på dig. Foto: SVT/Per-Olof Stjärnered

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.