Elise Ryder Wikén (M) berättar vad Kristdemokraternas avhopp från majoritetsstyret i Region Jämtland Härjedalen får för konsekvenser. Foto: Maria Harning, SVT

Moderaterna kommenterar KD:s avhopp

Uppdaterad
Publicerad

Kristdemokraternas avhopp från den blå-gröna majoriteten i Region Jämtland Härjedalen kan få till konsekvens att det nuvarande styret avgår. Knäckfrågan är budgetförhandlingarna i höst. I klippet hör du moderaterna regionråd Elise Ryder Wikén.

Regionrådet Elise Ryder Wikén är förvånad över att Kristdemokraterna väljer att hoppa av samarbetet med M, C, L och MP i regionen.

– Det är är väldigt olyckligt att Kristdemokraterna väljer att avsluta ett samarbete som har fungerat väldigt bra, säger hon till SVT Nyheter Jämtland.

I klippet berättar Elise Ryder Wikén vad som blir svårigheter nu, när det inte finns något block med egen majoritet i regionen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.