En av de bärgade bilarna som körde i diket på E14 vid Optand. Foto: SVT

Två dikeskörningar på E14 vid Optand

Uppdaterad
Publicerad

Klockan 09:29 kom ett larm om en trafikolycka på E14 nära Optand i södergående riktning. En personbil låg på taket i diket men föraren hade tagit sig ur på egen hand när räddningstjänst kom på plats. En knapp timme senare kom nästa larm, en till bil hade kört av vägen några hundra meter längre bort.

Den första föraren fördes till sjukhus i Östersund med ambulans. Den andra hade redan ringt bärgare innan räddningstjänst var på plats.

– Den hade hunnit bärgas innan vi hann fram, säger Teresia Gustafsson, inre befäl vid räddningstjänsten.

Vägbanan är sanerad men man vill inte uttala sig om vad som kan ha orsakat olyckorna, även om höstvädret kan vara lömskt:

– Temperaturen ligger kring nollan så man ska ju alltid vara extra uppmärksam vid den här väderleken, säger hon.

Stanna och fråga

Teresia Gustafsson säger också att det är viktigt att stanna om man ser en olycka.

– Ser man en olycka, stanna och fråga vad som hänt så att vi får rätt uppgifter så fort som möjligt. I värsta fall får andra olyckor vänta medan vi åker ut och letar efter något som kanske inte är lika akut.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.