En leende kvinna i långt blont hår, med svarta kläder och svart keps, sitter på en uteservering med vatten i bakgrunden.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Yra som presidenten – hör Eva Röses festtips inför Storsjöyran. Foto: Fredrik Lundmark/SVT

Presidentens bästa festtips inför Storsjöyran

Uppdaterad
Publicerad

Yranveckan i Östersund är i full gång. Republikens president Eva Röse är festexpert och driver till vardags en festpodd. Till SVT ger hon exklusivt sina bästa partytips för yranhelgen.

Presidenten är på jämtländsk mark och värmer upp inför lördagens presidenttal med att podda live med kollegan Amanda Colldén på krogstråket.

I egenskap av att vara president och festexpert bjuder hon på sina bästa tips för en så festlig Storsjöyra som möjligt, även om hon redan anser att jämtlänningarna är vassa på fest.

– Jag anser att jämtlänningarna är exemplariska på att festa och det märks speciellt när det är Storsjöyran. Stämningen i stan och människorna som kommer är fantastisk, oavsett väder.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Storsjöyran 2024

Mer i ämnet