En kund gick emellan när den anställde slog sin chef med det här järnspettet. Foto: Ur polisens förundersökningsprotokoll

Slog sin chef med järnspett i Östersund – döms till villkorligt

Publicerad

Under en dispyt med chefen tog den anställde tag i ett järnspett och slog chefen i både huvudet och på kroppen. Mannen, som är i 50-årsåldern, döms nu för misshandel av Östersunds tingsrätt.

Händelsen ska ägt rum för tre år sedan på en arbetsplats i Östersund, i närvaro av en kund. Bråket mellan chefen och den anställde hade startat som ett verbalt bråk, men övergick snabbt till fysisk kontakt i form av knuffar.

Enligt handlingarna ska kunden gått emellan, men den anställde fick tag på tillhygget innan bråket kunde avstyras. I samband med slagen mot chefen hade även kunden blivit träffad över händerna.

Jack i huvudet fick sys

Åtal väcktes om grov misshandel då chefen fått blåmärken, blessyrer och ett sex centimeter långt jack i huvudet som senare fick sys.

Men Östersunds tingsrätt menar i sin dom att jacket kan ha uppstått i samband med att chefen föll mot marken av slagen, och bedömer därför incidenten vara misshandel av normalgraden.

Mannen blev uppsagd från arbetet samma dag och döms nu för misshandel till villkorlig dom och samhällstjänst i 120 timmar. Han ska även betala skadestånd på närmare 11 000 kronor till före detta chefen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.