Uppbrunnen container och en bild på kommunpolis Mikael Sjöbrink framför polishuset i Eksjö.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se de sönderbrända containrarna i klippet och hör kommunpolis Mikael Sjöbrink berätta hur polisen jobbar för att släcka problemet. Foto: Ebba Öberg/SVT

13 bränder på åtta månader – så ska polisen få stopp på bränderna i Vetlanda

Uppdaterad
Publicerad

Under året har upprepade containerbränder anlagts i Vetlanda. Senast förra vecka började det brinna i fem containrar under samma kväll. Nu söker polisen allmänhetens hjälp för att få ett stopp på problemet.

Förra måndagen började det inom loppet av en dryg timma brinna i fem olika återvinningscontainrar på fem olika platser i centrala Vetlanda.

13 bränder på 8 månader

Men det är inte första branden. Under året har det totalt kommit in 13 anmälningar om brand i container till polisen, bara i Vetlanda.

– Den typen av brott har vi inte i andra kommuner i vårt område, säger kommunpolisen Mikael Sjöbrink.

Ingen misstänkt

Mikael Sjöbrink säger att polisen har fått in observationer när de gäller de senaste containerbränderna, men att det fortfarande inte finns någon misstänk gärningsperson.

Pyroman

Enligt polisen kan det röra sig om en pyroman.

– Det är en definitionsfråga men det är ju helt klart någon eller några som tycker de är kul att tända på på ett eller annat sätt, säger Mikael Sjöbrink.

Se de sönderbrända containrarna i klippet och hör hur polisen jobbar för att släcka problemet.

I måndags 12 augusti brann fem olika återvinningscontainrar inom loppet av en dryg timme. Foto: Google

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.