Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Göran Runesson som är verksamhetschef på Bra Liv på Rosenlund har märkt ett ökat tryck under sommaren. Foto: Fredrik Weibull SVT

Ostadiga sommarvädret leder till ökat tryck på sjukvården

Uppdaterad
Publicerad

Semestervädret har hittills i år inte blivit som många hade hoppats. Det instabila vädret med omväxlande sol och regn gör att fler söker sig till sjukvården under ledigheten i stället för stranden.

Då semesterplanerna regnar inne ökar trycket på sjukvården. På vårdcentralerna märker man att det är fler som kommer in med blessyrer eller skador som man gått med ett tag.

– Det är nog många som tänker att ”Den där hudförändringen som jag haft i tre år nu. Det är nog dags att någon tittar på den. Eller den där armbågen som har värkt av och till” och sen ringer man till vården och vill ha hjälp med det, säger Göran Runesson som är verksamhetschef på Bra Liv på Rosenlund.

I klippet berättar han hur uteblivet sommarväder kan påverka hälsan i höst

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.