Två damspelare från Hultsjö IF i blå sportjackor står på en fotbollsplan, omgivna av grön gräs och några träd i bakgrunden. Texten på jackorna indikerar att de tillhör ett lag eller en klubb. Det är en molnig himmel och en lugn atmosfär på platsen.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör vad Alma Blom och Nellie Nyberg som, spelar i division 4-klubben Hultsjö IF tycker om förändringen. Foto: Adam Wännman Zetterqvist/SVT

Division 5 startar för damer i Småland och Blekinge: ”Hoppas på jämnare matcher”

Publicerad

När elitsatsande spelare möter motionärer – då blir matcherna i damernas division 4 ojämna och det finns lag som släppt in nära 100 mål på en säsong.

Men nu startar Smålands fotbollsförbund division 5 för att få jämnare matcher, något som välkomnas av Hultsjö IF.

– Det har nog varit uppe i tvåsiffrigt den här säsongen, säger Nellie Nyberg som spelar i division 4-klubben Hultsjö IF, angående resultaten.

De ojämna matcherna är en av anledningarna till att Smålands fotbollförbund tycker att det behövs en till division i Småland och Blekinge.

Damfotbollen i Västmanland

– Vi har lag som släppt in 99 mål under säsongen, säger Mats Larlind, som är tävlingsansvarig för seniorverksamheten.

Under förra helgen blev det klart att Hultsjö IF klarar sig kvar i division 4.

Flickor i fotbollsträning på en grön plan. En spelare i svart målvaktsutrustning står i centrum, omgiven av spelare som utför olika övningar med bollar. Träningen äger rum under en mulen himmel. Träd och en byggnad syns i bakgrunden.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Varför behövs division fem för damer? Hultsjö IF ger sin syn på saken. Foto: Adam Wännman Zetterqvist/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Damfotbollen i Västmanland

Mer i ämnet