Publik på Melodifestivalen.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Mellofesten kommer tillbaka till Jönköping. Senast deltävlingen anordnades här var 2007. Nästa år är det dags igen. Foto: Jessica Gow/TT, SVT

Efter 18 år – Melodifestivalen kommer tillbaka till Jönköping

Uppdaterad
Publicerad

Under tisdagen offentliggjorde SVT de städer som ska stå värdar för Melodifestivalens deltävlingar. Jönköping är en av dem.

– I början av februari ger sig hela Sveriges fest ut på turné igen! Eftersom vårt mål alltid är att besöka hela landet är vi jätteglada att Melodifestivalen 2025 kommer tillbaka till Luleå, Västerås och Jönköping, säger Anders Wistbacka, projektledare.

De övriga städer som arrangerar deltävlingar är Malmö och Göteborg innan finalen kommer till Stockholm.

Melodifestivalen 2025

Har planerats i ett år

– Det är naturligtvis jättekul att Jönköping hamnar på mellokartan igen, säger Caroline Törnblad, chef för möten och evenemang på Destination Jönköping.

Planeringen för tävlingen har varit igång under snart ett år. Jönköping kommer stå värd för deltävling nummer fem den 1 mars nästa år.

I klippet berättar Caroline Törnblad om vad Jönköpingsborna kan förvänta sig av arrangemanget.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Melodifestivalen 2025

Mer i ämnet