Nässjö kommun och Räddningstjänsten har nu gjort en tillsyn av fastigheten i Anneberg där 560 ton skräp förvaras. Foto: Nässjö kommun

Efter tillsynen – krav på att sopberget i Anneberg tas bort

Uppdaterad
Publicerad

Tidigare i år avslöjade SVT Jönköping att ett stort sopberg förvarades i den gamla tapetfabriken i Anneberg. Trots uppmaning har fastighetsägaren inte tagit bort avfallet och kommunen har inte agerat mot honom. Nu har Nässjö kommun tillsammans med räddningstjänsten gjort en ny tillsyn.

Vid Nässjö kommuns tillsyn i den gamla tapetfabriken i juni konstateras det att det 560 ton avfall som dumpats där av bland andra Think Pink 2017 ligger kvar.

I en del av fabriken där det förvarades avfall, bland annat nedmald bilinredning så kallat fluff, var takluckor öppna och regnvatten kom in, i en annan del av byggnaden sprutade vatten från en vattenslang och en tank kunde inte undersökas eftersom golvet var vattenfyllt.

Vill se åtgärder

Kommunen vill nu att det ska göras en oberoende inventering av vad för slags avfall som finns på platsen och att det ska göras en åtgärdsplan för att forsla bort det.

Sopberget i Anneberg

Kommunen har också uppmanat fastighetsägaren att fixa problemet med takluckorna för att minska risken att förorenat regnvatten rinner ut från fastigheten.

Sopor från Thinkpink och området i Anneberget

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I den gamla tapetfabriken i Anneberg finns sopor från Think Pink som har legat där mycket längre än tillåtet. Se bilderna i klippet ovan. Foto: Ur inspektionsrapporter från Nässjö kommun / SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Sopberget i Anneberg

Mer i ämnet