Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Wasana Bäckström har försökt sälja sin restaurang i flera månader. Hör henne berätta mer i klippet. Foto: Jasmin Akbarzadeh/SVT

Flera restauranger i Nässjö till salu: ”Mycket tufft för alla”

Uppdaterad
Publicerad

Flera restauranger i stadskärnan i Nässjö är just nu till salu, vilket upprör Nässjöborna. Men för restaurangägarna är det enda alternativet.

På väg ut från Wasana Bäckströms thailändska restaurang träffar vi en man som precis har ätit lunch.

– Det är bedrövligt för Nässjö, säger han om att restaurangerna lägger ned.

Fyra restauranger är till salu i Nässjö. Wasana Bäckström är en av de som försöker sälja, men det är inte de dyra priserna som är anledningen bakom hennes beslut.

– Jag är trött, ingen annan anledning. Jag jobbar själv, säger hon.

”Längesen det gick bra”

Bara några meter från Wasanas restaurang äger Tariq Abedin en bengalisk/indisk restaurang. Men inte länge till, om han får bestämma. Han har försökt sälja restaurangen i flera månader.

– Coronatiderna var bra, men nu under kriget är det jättedåligt. Förra året kostade grönsaker 3000-4000, men nu kostar samma grönsaker nästan 9000 kronor.

Han och hans fru Wahida berättar att de tidigare sålde för 10 000 kronor på helgerna, men nu ligger de på ungefär 2500 varje dag.

– Många är pressade av höga kostnader, säger Jonas Siljhammar, vd på branschorganisationen Visita.

Hör om Wasanas och Tariqs framtidsplaner i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.