På väg ut från Wasana Bäckströms thailändska restaurang träffar vi en man som precis har ätit lunch.
– Det är bedrövligt för Nässjö, säger han om att restaurangerna lägger ned.
Fyra restauranger är till salu i Nässjö. Wasana Bäckström är en av de som försöker sälja, men det är inte de dyra priserna som är anledningen bakom hennes beslut.
– Jag är trött, ingen annan anledning. Jag jobbar själv, säger hon.
”Längesen det gick bra”
Bara några meter från Wasanas restaurang äger Tariq Abedin en bengalisk/indisk restaurang. Men inte länge till, om han får bestämma. Han har försökt sälja restaurangen i flera månader.
– Coronatiderna var bra, men nu under kriget är det jättedåligt. Förra året kostade grönsaker 3000-4000, men nu kostar samma grönsaker nästan 9000 kronor.
Han och hans fru Wahida berättar att de tidigare sålde för 10 000 kronor på helgerna, men nu ligger de på ungefär 2500 varje dag.
– Många är pressade av höga kostnader, säger Jonas Siljhammar, vd på branschorganisationen Visita.
Hör om Wasanas och Tariqs framtidsplaner i klippet ovan.