Däremot finns det mer forskning kring hur friskvård på arbetstid påverkar de anställdas hälsa.
För några år sedan gjordes en studie på Folktandvården i Stockholm. Personalen delades in i tre grupper. En grupp fick träna 2,5 timme i veckan på arbetstid, en annan fick jobba 2,5 timme mindre i veckan för att kunna träna och den tredje gruppen fick ingen förändring.
Det visade sig att sjukskrivningarna gick ner med över 20 procent i gruppen som fick träna på arbetstid och med drygt tio procent i gruppen som fick arbetstidsförkortning.
– Det finns även en stor studie gjord i Danmark, berättar Oskar Hallin Ullberg.
Den visar enligt honom att för att få bra resultat av friskvård och träning för sina anställda fanns fyra kriterier som skulle vara uppfyllda. Träningen ska vara individanpassad, ha tillgång till en personlig tränare som kan ge råd, chefer som gick i bräschen och själva deltar och att träningen skedde på arbetstid.
I klippet förklarar Oskar Halling Ullberg hur en arbetsgivare kan tänka kring friskvård.
Hur använder du ditt friskvårdsbidrag?
Sami • Betalar halva årskortet på gym med det, tränar på en av de dyrare i Stockholm. Skulle träna ändå utan friskvårdsbidrag men det finns ju klart samband mellan summan av friskvårdsbidrag och vad jag tycker om företaget. Det blir ju en ge och ta situation ju mer extra företaget ger, desto mer extra kommer jag göra för företaget. Skulle de betala ett helt årskort så skulle vi vara överens och kanske le lite extra mot VDn och chefen.