Årets lågstadielärare med sina elever framför en vägg med dekorationer, inklusive ballonger och hjärtformade teckningar. De står tillsammans med en vuxen i centrum. Barnen är klädda i avslappnade kläder och har olika poser.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
2D är jublande glada över att deras lärare Helen Larsson vann fina lärarpriset. Se dem fira i klippet. Foto: Adam Wännman Zetterqvist/ SVT

Helen Larsson på Rosenlundsskolan är Sveriges bästa lågstadielärare

Uppdaterad
Publicerad

Helen Larsson är utsedd till Sveriges bästa lågstadielärare. Hon jobbar som speciallärare på Rosenlundsskolans grundsärskola i Jönköping och i dag firades hon av sina elever.

Tusentals elever har stått för nomineringarna och under måndagskvällen utsågs Sveriges bästa lärare på Konserthuset i Stockholm. Runt 1000 lärare från hela landet deltog under galakvällen tillsammans med partiledare, ministrar och inbjudna profiler.

– Det känns som man är en rockstar, säger Helen Larsson.

Därför valde juryn läraren från Jönköping:

– Hon beskrivs som en solstråle av sina elever. Det är flera speciallärare som är nominerade och Helen stack ut, säger Beata Kull som grundat galan för att belysa vikten av yrket och bidra till att höja statusen på läraryrket i samhället.

Priserna delades ut i Konserthuset i Stockholm. Foto: Pressbild: Jenny Unnergård

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.