Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: pressbild

Värnamopolitikern avstår att rösta – hot efter arenabeskedet

Uppdaterad
Publicerad

Centerpartiets Johan Hilding väljer att inte rösta i kommunfullmäktige i Värnamo den 21 juni. Detta efter de starka reaktionerna som väckts efter arenabeslutet där han röstade med oppositionen. Nu kommer istället en ersättare från partiet rösta.

– Det är min fru och dotter som inte mått så bra, jag har övervägt allt och därför har jag tagit detta beslutet, säger Johan Hilding till SVT.

Beslutet om att skjuta upp byggstarten av den nya fotbollsarenan har minst sagt gett starka reaktioner. Värnamopolitikern beskriver själv i ett pressmeddelande att han var beredd på reaktioner, men inte på hat och påhopp.

Även hans familj har påverkats av reaktionerna som följde efter beslutet kring den nya arenan. Politikern har även avråtts från att synas på allmänna platser. 

Som ett resultat av detta kommer han alltså inte dyka upp den 21 juni och därmed heller inte rösta när det slutliga beslutet ska fattas i fullmäktige, men han skriver att han kommer att vara lojal mot det beslut som kommunfullmäktige fattar.

I klippet ovan hör du honom berätta om beslutet och sin framtid som politiker.

I klippet nedan hör du intervjun med honom tidigare i veckan om hoten och påhoppen.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Fritidspolitikern Johan Hilding från Värnamo har under den senaste tiden fått ta emot hot. Foto: Fredrik Weibull/ SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.