Niklas Hjalmarsson. Foto: Bildbyrån

Hockeysugen Niklas Hjalmarsson tillbaka i HV71

Uppdaterad
Publicerad

Inför förra säsongen beslutade NHL-stjärnan Niklas Hjalmarsson att avsluta karriären i Arizona. Under måndagen ansluter han till HV71.

– Det har alltid funnit tankar på att få spela i HV71 igen och suget har blivit ännu större när jag varit på matcherna och känt stämningen i arenan. Jag åker förbi Husqvarna Garden varje dag och tänker på hur det hade varit att spela i HV71 och jag vill verkligen ge detta en chans, annars kommer jag ångra mig i framtiden, säger Niklas Hjalmarsson i ett pressmeddelande.

Ska känna sig för

Hjalmarsson kom till HV71 redan 2003, då han gick på hockeygymnasiet på Sanda. Några år senare åkte han till Nordamerika och fick en framgångsrik karriär med bland annat tre Stanley Cupsegrar.

– Jag har pratat med Niklas vid några tillfällen och förstått på honom att han är sugen på hockey igen. Vi träffades senast i fredags och kom överens om att han kommer att träna med oss ett tag för att känna sig för. Jag vet att Niklas tränat hårt under året som har gått och är i bra fysisk form och vår förhoppning är att han fortsätter med oss resten av säsongen, säger Kent Norberg, sportchef i HV71.

Niklas Hjalmarsson är född och uppvuxen i Russnäs utanför Eksjö.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.