Hov1 ska nu betala tillbaka pengar till Eksjö stadsfest. Foto: Stina Stjernkvist/TT

Hov1 betalar tillbaka till Eksjö stadsfest

Uppdaterad
Publicerad

Eksjö Stadsfest får tillbaka pengarna efter att hiphopgruppen Hov1 i sista stund ställde in helgens spelning på festivalen. Däremot har gruppens medlemmar fortfarande inte kommenterat uppgifterna om att man i stället för den inbokade festivalkonserten valde att spela på en privat fest.

Hov1 ställde in framträdandet i Eksjö med hänvisning till sjukdom. Men bara några timmar senare spreds en film på sociala medier där bandet i stället uppträdde på en privat fest, vilket Aftonbladet rapporterade om. Hittills har varken bandets pressansvarige eller någon annan på skivbolaget Universal Music valt att ge någon förklaring.

Kontakt med bokningsbolag

Maria Stejdahl på Eksjö Stadsfest har varit i kontakt med bokningsbolaget, United Stage.

– Dialogen med Hov1 sköter United Stage. Vi blir återbetalda för deras spelning såklart, säger hon till TT.

Hon berättar att Eksjö Stadsfest drivs som en ideell förening utan vinstintresse. Vanligtvis jobbar hon som rektor på en skola.

– Hov1:s agerande får de stå för själva, för vår del känner jag bara: kan vi inte bara fokusera på att det blev en jättebra festival?

När beskedet kom fick ett annat band snabbt ringas in, hör Maria Stejdahl berätta mer i klippet nedan.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Årets upplaga av Eksjö stadsfest lockade 24 500 besökare – rekord. Foto: Bengt Ljunggren

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.