Efter tuffa våren: J-södra laddar för omstart i superettan

Uppdaterad
Publicerad

Utgångsläget efter sommaruppehållet är sämre än vad både klubben och fansen hade hoppats på, menar styrelsens ordförande Mats Tidstrand. Men ordförande är hoppfull för möjligheten att klättra i tabellen, eftersom det återstår 20 matcher av säsongen.

På tisdagskvällen spelar J-södras herrlag sin första match sedan sommaruppehållet. Tidigt på säsongen sparkade klubben huvudtränaren och under säsongens första tredjedel har J-södra fått kritik från fansen efter dåliga matchresultat.

– Kritik från fans det tillhör ju naturligtvis. Fans som stödjer oss och lägger ner mycket tid och kraft och ekonomi också för den delen med att åka på bortamatcher – de kan kräva ett resultat och det är inte bara de. Det är naturligtvis att vi alla är besvikna på där vi är, säger Mats Tidstrand.

Enligt Mats Tidstrand är kritik från supportrarna en del av vardagen och verksamheten. Men i mitten av maj publicerade han ändå ett öppet brev där han bemötte kritiken.

– Samtidigt som det finns förväntningar och besvikelser när inte saker och ting går bra måste det hållas inom vissa gränser. Vi hade lite tendenser ett tag där jag tycker att vi passerade sättet att formulera oss till varandra inom föreningen och utanför föreningen. Det var det som var underlaget. Det betyder inte att vi inte har högt i tak och vi måste kunna ställa krav på varandra men vi ska också hålla oss inom rätt värderingar, säger Mats Tidstrand.

I botten av tabellen

Hur orolig är du att ni åker ur svensk elitfotboll?

– Man har respekt för situationen, både läget som vi har och naturligtvis om man skulle hamna i ett jobbigt läge inför slutet självklart. Men samtidigt är det mycket mer tilltro på vad vi kan leverera än att gå runt och vara orolig

Hör Mats Tidstrand berätta om herrlagets utgångsläge inför resten av säsongen i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.