Henrik Natt och Dag står utomhus och pratar i en SVT-mikrofon

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet berättar Henrik Natt och Dag om varför läraren får ut sin lön i efterhand. Foto: Gustaf Söderström/SVT

Kommunen backar – läraren får lön för avstängd period

Uppdaterad
Publicerad

En lärare i Jönköping får en skriftlig varning för att ha delat ut en olämplig skoluppgift. Läraren stängdes av utan lön, men får nu pengarna retroaktivt.

I början av december fick skolledningen i Jönköpings kommun information om att en lärare gett sina elever i uppgift att planera ett terrordåd.

Läraren själv och elever sa till SVT Jönköping att uppgiften egentligen gick ut på att motivera varför en sådan uppgift var olämplig, men att informationen kring det varit bristfällig.

Läraren stängdes av utan lön och, enligt egna uppgifter, utan att själv fått ge sin version av händelsen, något som utbildningschef Henrik Natt och Dag inte håller med om.

Läraren är nu tillbaka i tjänst, men med en varning. I klippet berättar Henrik Natt och Dag om varför skolledningen nu backar från sitt beslut om avstängning utan lön.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.