Anna Tomasdotter står framför bäcken i Anneberg.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se kommunens förklaring till översvämningarna i klippet, och hur de planerar att lösa vattenproblemet. Foto: Ebba Öberg/SVT

Kommunen: ”Därför är det så mycket vatten i bäcken i Anneberg”

Publicerad

Det är en ökad mängd av skyfall som får bäcken i Anneberg att svämma över. Området är prioriterat från kommunens håll och ingår i deras nya vattentjänstplan.

– Brunnarna kan inte svälja vattnet när det kommer så mycket på en gång, utan då tar det den snabbaste vägen till lägsta punkten, säger Anna Tomasdotter, planingenjör på Nässjö kommun.

Förra året drabbades flera områden i Nässjö kommun av ett stort skyfall.

Ny vattentjänstplan

Planen visar vilka områden och åtgärder som krävs för att kommunala vatten- och avloppssystem ska fungera vid en ökad belastning på grund av skyfall.

– I den här planen är Isacs gata med, och från kommunens håll ska vi göra vad vi kan för att minska belastningen av vattendrager, säger Anna Tomasdotter.

Den nya planen gäller mellan åren 2024-2028.

I klippet berättar Anna Tomasdotter bland annat hur man kan minska vattenflödet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.