Branden i återvinningscentralen utanför Skillingaryd var under torsdagsmorgonen under kontroll. Räddningstjänsten kommer att få vara på plats under stora delen av dagen för eftersläckningsarbete. Polisen misstänker att branden kan vara anlagd. Foto: SVT/Fredriik Weibull

Kraftig brand på återvinningscentral i Hagshult

Uppdaterad
Publicerad

En brand bröt ut på återvinningscentralen i Hagshult, strax utanför Skillingaryd på onsdagskvällen. Branden är nu under morgonen under kontroll och polisen har inlett en förundersökning om mordbrand.

Det var vid 21-tiden på onsdagskvällen som räddningstjänsten fick in ett larm om en brand på återvinningscentralen. Flera räddningsstyrkor jobbade hela kvällen och natten med branden. De har bland annat använt sig av en lastmaskin för att kunna släcka branden.

– Just nu ser det ganska bra ut. Vår prognos är att kunna vara klara under eftermiddagen, säger Johan Nilsson, räddningsledare på platsen.

Misstänker mordbrand

Polisen har startat en förundersökning om mordbrand, eftersom de inte tror att branden startade av sig självt.

– Det började brinna på två ställen samtidigt, så det går inte att utesluta att den är anlagd, så därför har vi startat en förundersökning om mordbrand, säger Jonas Schånberg, vakthavande befäl polisregion Öst.

Artikeln uppdateras

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.