I dag är 1 445 personer inskrivna hos Migrationsverket i Jönköping. Det är människor som väntar på besked om uppehållstillstånd.
Drygt 100 av dem bor i Migrationsverkets enda anläggningsboende på Rosenlund i Jönköping. Där bor ensamstående män.
Som mest hade Migrationsverket 22 anläggningsboenden runt om i länet. Under 2015 och 2016 fick boende efter boende öppnas upp då strömmen av asylsökande var som störst.
– De avvecklades allihop under förra året. Nu bor de allra flesta i lägenheter, säger Ulrika Ljungdahl, enhetschef vid Migrationsverket i Jönköping.
Jobbade dygnet runt
Hittills i år har 731 nyanlända tagits emot i länet. Första veckan i oktober kom 455 personer till Sverige och sökte asyl.
För fyra år sedan var den siffran runt 10 000 personer, varje vecka. Buss efter buss anlände till de olika mottagningsboendena som Migrationsverket satte upp, bland annat på Tokeryds herrgård utanför Jönköping och i Viebäck utanför Nässjö.
– Jag jobbade inte på Migrationsverket då, men kollegor har berättat hur de jobbade nästan dygnet runt i perioder. Då fanns även en asylenhet här, så att människor kunde söka asyl på plats.
130 000 syrier har flytt senaste veckan
De tre enheterna på Migrationsverket har nu återgått till en och Migrationsverket här arbetar med att se till att de som kommer hit nu får ersättning och får stöd i sina ansökningsprocesser.
– Det är mindre konstellationer som kommer nu, fler enbarnsfamiljer och ensamstående. Då var det fler större familjer, säger Ulrika Ljungdahl.
Efter den stora vågen 2015 har Migrationsverket samlat ihop erfarenheterna och enligt Ulrika Ljungdahl finns en annan beredskap idag.
– Vi följer det som händer i andra länder, framförallt det som händer i Turkiet och Syrien just nu. Behovet är fortfarande väldigt stort även om vi har fått andra förutsättningar att jobba med migration idag, säger hon.
Enligt FN har 130 000 syrier tvingats lämna sina hem sedan Turkiets invasion inleddes för en vecka sedan.
Skulle Sverige klara en ny flyktingvåg?
– Ja, det tror jag. För oss har det varit viktigt att behålla kontakten med de som hjälpte oss då, men det är klart, vi vet inte hur fastighetsägare skulle agera om det hände igen. Men vi är bättre rustade nu.
Den här frågan är en del av projektet Sverige möts. För att få veta mer kan du antingen svara på frågan eller gå in på Sverige möts hemsida.