Misstänkt för Gnosjömordet kan lida av psykisk störning

Uppdaterad
Publicerad

De man som erkänt att han dödade en äldre kvinna i Gnosjö i november förra året kan lida av en psykisk störning, det visar den rättspsykiatriska undersökning som gjorts.

I samband med häktningsförhandlingen mot mannen så beslutades det att han skulle genomgå en paragraf 7-undersökning, en så kallad mindre rättspsykiatrisk undersökning. Något mannen genom sin försvarare själv begärde.
Det har han nu gjort och undersökningen visar att mannen kan lida av en allvarlig psykisk störning, något P4 Jönköping. var först med att berätta.

Överväger stor rättsundersökning
Mannens psykiska mående idag och vid tiden för brottet är avgörande för om han ska dömas till vård eller fängelse vid en eventuellt fällande dom.
Nu överväger tingsrätten att besluta om en stor rättspsykiatrisk undersökning. EEn fråga som åklagare och försvarare ska nu ta ställning till.

Sven-Erik Alhem

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Bara erkännandet som sådant räcker inte för en fällande dom, säger rättsexperten Sven-Erik Alhem. I klippet hör du honom berätta vad som krävs mer. Foto: Privat

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mordet i Gnosjö

Mer i ämnet