Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Ioana Peterson, läkarchef på psykiatriska kliniken i Jönköping, förklara hur de ska minska antalet hyrläkare nästa år. Foto: Gustaf Söderström/SVT

Nu drar psykiatrin i Jönköping ner på hyrläkarna

Publicerad

Psykiatriska kliniken i Jönköping har haft i snitt sex hyrläkare under det här året. Men från och med januari ska man komma ner till två – för att på sikt inte ha några hyrläkare alls.

I klippet: Så vill psykiatriska kliniken minska antalet hyrläkare nästa år.

På grund av sjukskrivningar och pensionsavgångar har psykiatriska kliniken på länssjukhuset Ryhov i Jönköping tvingats använda sig av fler hyrläkare än vanligt det här året. Och Ioana Peterson, läkarchef på psykiatriska kliniken i Jönköping, gillar det inte.

– Läkarna är inte bara viktiga för patienten utan också för hela teamet. Och då blir det inte samma kontinuitet med hyrläkare. Vi har haft några hyrläkare under längre tid som har fungerat utmärkt men i de flesta fall är hyrläkarna här bara några några veckor och då blir det svårt med kontinuiteten i vården, säger hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.