tre människor

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör SVT:s reportrar om snöovädret i spelaren. Foto: SVT

Nu har snökaoset dragit in över Jönköpings län – många lastbilar står still

Uppdaterad
Publicerad

På onsdagsmorgonen har snöovädret dragit in över den västra delen av Jönköpings län – och med det har det blivit besvärligt i trafiken.

– Det är köer om man kör längre västerut på riksväg 26/40. Det är risk att man fastnar i trafiken där, säger SVT:s reporter Linda Mathillas som står vid Västra Jära utanför Bottnaryd vid lunchtid.

Hon har träffat flera bilister som berättar att väglaget är besvärligt med ymningt snöfall och dålig sikt.

Påverkan i kollektivtrafiken

Länstrafiken har under morgonen ställt in vissa turer i stadstrafiken i Jönköping. Även linje 500 mellan Värnamo och Jönköping har kört med sänkt hastighet.

Stopp i tågtrafik

Det har också varit stopp i tågtrafiken mellan Halmstad och Värnamo på grund av kombination av snö och hårda vindbyar.

Under förmiddagen kom det flera rapporter om lastbilar som hade fått problem på riksväg 31/40, i höjd med Järabacken utanför Jönköping. Men de lyckades efter en stund komma loss.

Trafikolyckor

Flera trafikolyckor har inträffat, men det finns inte några rapporter om att någon skadats allvarligt.

Strax innan tolv inkom ett larm till räddningstjänsten om en lastbil som kört fast i Aborrarondellen i Eksjö, vilket gjorde att den fick stängas av tillfälligt.

Vid halv sex-tiden inkom även larm om en frontalkrock i Kortebo.

SMHI har utfärdat en gul vädervarning. Snöfallet är kraftigt och väntas ge mängder på 5-10 centimeter, lokalt 15 centimeter.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.