Hus vid järnväg och kvinna bredvid.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Petra Lindeson som köpte stationshuset i Nissafors för att starta ett kafé om beskedet att Trafikverket överklagar beslutet. Foto: Fredrik Weibull/SVT

Nytt bakslag för Petras kafédröm i stationshuset i Nissafors – beslutet har överklagats

Publicerad

Efter flera månaders kamp fick Petra Lindeson nyligen beskedet att hon kan öppna sitt kafé i det gamla stationshuset i Nissafors.

Men nu har Trafikverket överklagat och vill utreda lämpligheten.

– Det tar aldrig slut. Nu vet vi inte vad som kommer att hända. Vi har inte råd att hålla på så här, säger Petra Lindeson.

För två år sedan när Petra Lindeson bodde på Hawaii hittade hon sitt drömhus, det gamla stationshuset i Nissafors i Gnosjö kommun. Hon och hennes man Ransome Edison tog beslutet att lämna sin tillvaro och satsa sina besparingar på stationshuset, för att öppna ett kafé på nedervåningen.

Men bara veckor innan kaféet skulle öppna tvärvände kommunen, då Trafikverket inte ville att kommun skulle ge bygglov för varken bostad eller kaféverksamhet i stationshuset som ligger nära järnvägen.

Kommunen ändrade sig

Gnosjö kommun ändrade sig dock och i slutet av juni fick paret beskedet att de kunde starta sin verksamhet.

Nu har Trafikverket överklagat kommunens beslut till länsstyrelsen som kommer att avgöra frågan.

Hör Lennart Andersson, regiondirektör i region Syd om varför Trafikverket överklagar beslutet och ägaren Petra Lindeson i videoklippet

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.