Polisen medger brister innan knivmord

Uppdaterad
Publicerad

Polismyndigheten i Jönköpings län medger nu brister i hur fallet hanterades när 31-åriga Carla knivmördades av sin exman på Öxnehaga i Huskvarna.

– Det känns skönt att de äntligen säger att de har gjort fel, säger Behnam, Carlas pappa till Jönköpingsnytt.

Natten innan mordet hade Carla anmält att hon blev dödshotad av sin man, ett hot som åklagaren sedan bedömde som mindre akut.

Mordet på Carla Saado

Nu medger polismyndigheten i Jönköpings län att man borde underrättat socialförvaltningen och fört saken vidare till åklagare direkt morgonen efter. JO, justitieombudsmannen, utreder polisens och åklagarmyndighetens agerande.

– Jag hoppas att JO också säger att polisen gjorde fel, jag tycker att polisen ska straffas för tjänstefel till slut, säger Carlas pappa.

Riksåklagaren, RÅ, stöder i sitt yttrande den jourhavande åklagare som på natten beslöt att inte omedelbart agera mot exmaken. RÅ anmärker dock att åklagaren kunde ha gett instruktioner om den fortsatta utredningen och borde ha dokumenterat sina åtgärder.

Anna-Karin Hedén

anna-karin.heden@svt.se

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mordet på Carla Saado

Mer i ämnet