Region Jönköpings län får 389 miljoner kronor i statligt stöd. Foto: Mikael Fritzon/TT

Region Jönköping får nästan 400 miljoner kronor i statsbidrag

Uppdaterad
Publicerad

Region Jönköpings län får 389 miljoner kronor i statligt stöd under nästa år, meddelar regeringen. Trots tillskottet räcker det inte för att täcka upp för kostnaderna.

En del av de 389 miljoner kronor som Region Jönköpings län ska ta del av kommer börja betalas ut i januari. Även om regionen får flera hundra miljoner kronor så räknar man med ett underskott på cirka 360 miljoner kronor.

– Statsbidragen som regionerna får nu är välbehövliga, men de kommer inte på långa vägar att räcka, säger Rachel De Basso (S) som är ordförande i regionstyrelsen.

Inga besparingsåtgärder

På flera håll i landet har vården den senaste tiden behövt varsla personal och spara miljonbelopp. Men i Region Jönköpings län ser det annorlunda ut.

– Vi behöver inte gå in med besparingsåtgärder, vi har en god ekonomi och kan ta av de kapital som vi har, säger Rachel De Basso.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.