Regionens Peter Stålhammar med nuvarande ägarna Torbjörn Lund Ramberg Vibe Steen Ramberg. Foto: Region Jönköpings län

Regionen tar över privata vårdcentralen

Uppdaterad
Publicerad

Under en längre tid har ägarna till Vrigstad läkarmottagning letat efter en ny ägare. Valet faller nu på Regionens kedja Bra Liv. Det innebär att Vrigstad i vår blir en filial till Sävsjö vårdcentral. – Patienterna kommer inte märka någon skillnad, säger Vibe Steen Ramberg, som idag är verksamhetschef.

Vibe och Torbjörn Ramberg äger och driver Vrigstad läkarmottagning sedan många år. Först var det en privatläkarmottagning. 2010 blev de en del av vårdvalet. Drygt 3600 patienter finns listade hos dem. Nu känner de att det har blivit dags att lämna ifrån sig ansvaret för verksamheten.

– Vi närmar oss pension och har under en tid försökt hitta en lösning, säger verksamhetschef Vibe Steen Ramberg.

Först försökte hon och hennes man hitta någon privat ägare.

– Det var ingen av dem vi hade kontakt med som kändes klockren. När vi hörde att Bra Liv var intresserade så kändes det helt rätt, säger hon.

Blir filial

Att Regionens Bra Liv nu tar över innebär att Vrigstad läkarmottagning bli en filial till Sävsjö vårdcentral. De nuvarande ägarna kommer att fortsätta vara aktiva på mottagningen som läkare och vårdenhetschef.

– Ja vi stannar kvar ett tag och vår övriga personal kommer också vara kvar. Meningen är att detta egentligen inte ska märkas alls för patienterna, säger Vibe Steen Ramberg.

Samma öppettider

Från och med den 1 april 2017 kommer Sävsjö vårdcentral att ta över ansvaret för de listade invånarna.

– Vår ambition är att fortsätta hålla en hög kvalitet och god tillgänglighet för invånarna i Vrigstad, säger Peter Stålhammar, verksamhetschef för Sävsjö vårdcentral i ett pressmeddelande.

Läkarmottagningen kommer även framöver att hålla öppet fem dagar i veckan med samma öppettider som idag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.