Flera som spelar dator under Dreamhack. Till höger Kristoffer Artmark.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Tidigare i veckan kom beskedet att Dreamhack lämnar Jönköping. Hör mer om planerna för ett nytt LAN i klippet. Foto: SVT

Så ska vännerna fylla tomrummet efter Dreamhack

Uppdaterad
Publicerad

Trots att Dreamhack lämnar Jönköping kan staden fortfarande få ett stort LAN nästa sommar. Fem vänner har ambitiösa planer och är i slutfasen av förberedelserna – nu återstår bara att få klart med platsen för arrangemanget.

Kristoffer Artmark, Tobias Lindroth, Martin Englund, Johan Stigborg och Fredrik Johnson har varit med och hjälpt till under Dreamhack under lång tid.

De har sen ett tag tillbaka vetat om att Dreamhack inte skulle bli kvar i Jönköping och påbörjade då sina planer för att starta ett nytt event för gamers i stan.

– Deltagare vi snackat med tycker det är skitkul, att någon tar vid och fyller hålet som blir efter Dreamhack, säger Kristoffer Artmark.

1 500 deltagare

Planerna är att det ska finnas plats för minst 1 500 deltagare, men gärna fler.

Än är inte platsen klar men de har en dialog med Elmia om att anordna eventet där – likt Dreamhack har haft tidigare.

Se mer om gaming-planerna i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.