Maria Stejdahl står framför stora scenen i Eksjö.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se Maria Stejdahl berätta om årets nyheter på Eksjö stadsfest i klippet. Foto: Ebba Öberg/SVT

Såhär blir årets stadsfest i Eksjö

Publicerad

På fredagen öppnas dörrarna till Eksjö stadsfest. Med artister som Veronica Maggio och Darin förväntas festivalen slå förra årets publikrekord.

– Vi har sålt fler biljetter nu jämfört med förra året, och en anledning är kanske att vi gick ut med våra stora bokningar tidigt, säger Maria Stejdahl, ordförande för Fiesta Eksjö.

Då valde fler än 24 000 människor att besöka festen.

Eksjö stadsfest

Inga avhopp i år

Förra året meddelade bandet Hov1 att de inte kunde komma, bara timmar innan framträdandet. Men enligt Maria Stejdahl har man inte vidtagit några åtgärder i år för att det inte ska ske igen.

– Det hängde inte riktigt på oss. Det gav oss en erfarenhet, och skulle det ske igen hoppas vi kunna lösa det på ett bra sätt, säger hon.

Fler långväga gäster

Stadsfesten, som funnits sedan 2008, har fått spridning inom och utanför landets gränser enligt Maria Stejdahl.

– Vi märker att vi får fler besökare från andra ställen. Vandrarhemmen blir fullbokade och när man köper sin biljett ser vi att vi har en del utanför Sverige som kommer med, säger hon.

Ökad säkerhet

I år gäller väskförbud på stadsfesten, med undantag för skötväska och medicinväska. Polisen har också inrättat ett flygförbud över staden, vilket innebär att mellan 16.00 och 02.00 på fredagen och lördagen är det bara polisen själva som får flyga drönare över Eksjö.

I klippet berätta Maria Stejdahl mer om årets nyheter på stadsfesten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Eksjö stadsfest

Mer i ämnet