Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Helena Petersson, grundskolechef i Nässjö kommun berättar hur man agerat efter bussolyckan på torsdagsmorgonen där 13 ungdomar var med. Foto: SVT/Jasmin Akbarzadeh

Skolbuss krockade med personbil utanför Bodafors

Uppdaterad
Publicerad

En skolbuss och en personbil krockade på torsdagsmorgonen på länsväg 830 utanför Bodafors. Bussen med 13 skolungdomar hamnade på sidan i diket, men barnen tycks ha klarat sig utan några allvarliga skador.

Larmet om olyckan kom strax före klockan 8 på torsdagsmorgonen.  Räddningsstyrkor från Bodafors och Nässjö larmades till platsen.

De 13 skolungdomar i högstadieåldern på väg till skolan i Bodafors fördes till vårdcentralen. Efter kontroll kunde de senare under förmiddagen lämna.

– Ingen av dem ska vara fysiskt skadad. De har varit bältade i bussen och dikeskörningen skedde i låg hastighet, säger insatsledaren Hampus Ragnar till SVT Jönköping.

Halt väglag

Busschauffören fick följa med ambulans till sjukhus för en kontroll efter att ha klagat på ryggsmärtor. Även föraren av personbilen har kontrollerats på sjukhus.

Enligt polisen har det varit halt väglag på platsen. Både skolbussen och personbilen kommer tas i beslag för en teknisk undersökning.

– Under omständigheterna mår eleverna som var med bra, men det är klart att det är omvälvande och en del var chockade, säger grundskolechefen Helena Pettersson i Nässjö efter att ha mött de inblandade.

I klippet ovan hör du  grundskolechefen Helena Pettersson berätta mer hur skolan jobbat efter olyckan.

Skolbussen som var på väg mot Bodafors kolliderade med en personbil och hamnade i diket. Inget av de 13 barnen ombord skadade fysiskt. Foto: SVT/Ebba Eriksson

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.