Distriktsidrottschef Rickard Strandberg på RF-SISU.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör varför distriktsidrottschef Rickard Strandberg på RF-SISU ser ett behov av fortsatt utbildning till förenings- och klubbstyrelser. Foto: RF-SISU

Smålandsidrotten efter förskingringarna – därför behöver styrelser mer utbildning

Uppdaterad
Publicerad

Styrelser i föreningar och klubbar behöver kontinuerligt utbildas i den ekonomiska hanteringen, det säger distriktsidrottschef Rickard Strandberg på RF Sisu Småland.

Då och då kommer det fram att föreningar förlorat pengar genom bedrägeri eller förskingring. I många fall handlar det om en för låg säkerhet där en person har ensam tillgång till kassan.

– Det viktigt internt gentemot medlemmarna, men också gentemot samhället i stort att vi bedriver föreningsverksamheten på ett schysst sätt, säger distriktsidrottschef Rickard Strandberg på RF Sisu Småland som jobbar med idrott och utbildning inom det.

Kartlägger utbildningar

Förbundet jobbar med att kartlägga vilka utbildningar som olika styrelser behöver och dessutom jobbar Riksidrottförbundet med att ta fram ett dokument till föreningar om hur de ska jobbar med årsmöten, valberedning och ekonomi till exempel.

– Vi fortsätter att jobba med det här, det är jätteviktigt, säger Rickard Strandberg.

Se även:

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Bjarni Jonsson ordförande i Skillingaryds pistolskytteklubb beskriver i klippet hur klubben drabbades då det plötsligt var tomt i kassan. Foto: SVT/Emma Johansson

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.