Susanna Tigerlantz berättar mer om det hon gör för att erbjuda skolor gratis mensskydd.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Susanna Tigerlantz startade ett icke-vinstdrivande företag som erbjuder skolor i Sverige gratis mensskydd. Foto: SVT/Jessica Gow/TT

Susanna Tigerlantz: ”Vill bekämpa mensfattigdom i hela landet”

Publicerad

Bankerydsbo Susanna Tigerlantz har startat ett initiativ som gör att skolelever får gratis mensskydd i skolor. Målet är att alla skolor i Sverige ska kunna ha mensskydd på toaletterna till de som behöver det.

– Det är vårt första projekt. Vi ska förse skolor med gratis mensskydd om de behöver det, säger Susanna Tigerlantz, grundare på insamlingsstiftelsen Loovlie.

Den insamlingsstiftelsen som Susanna startade finansieras av olika sponsorer, uppger hon.

– Vi har ju helt fantastiska sponsorer som hjälper oss med detta, som är minst lika passionerade som vi.

Mensskydden köper stiftelsen själva, och ger bort till skolor som har det behovet.

Jättemycket att fundera på

Susanna Tigerlantz har haft ett samtal med Jönköpings kommun för att kunna samarbeta. Men kommunen hade redan godkänt ett samarbete med andra aktörer.

– Vi var fått frågan men vi funderar på saken eftersom stiftelsen är sponsrad av olika privata företag så vi behöver vara extra noggranna innan vi tar emot något, uppger Anna Carlsson (S), ordförande på barn- och utbildningsnämnden i Jönköpings kommun.

I klippet ovan berättar Susanna Tigerlantz mer om initiativet och hur hon tänker kring gratis mensskydd i skolor.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.