En delad bild som består av tre sektioner:  I den första sektionen syns Madelene Svanberg som sitter med långt hår, iklädd en grå tröja. Den andra sektionen visar en röd och vit buss. I den tredje sektionen syns en soffa och ett bord.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se hur Madelene Svanberg i Luleå förvandlat den gamla bussen till ett modernt hem. Foto: Adam Berlin/SVT

1 300 timmars slit – se Madelene från Luleå förvandla bussen till sitt hem

Uppdaterad
Publicerad

Att bo i lägenhet var inte Luleåbon Madelene Svanbergs grej. Nu bygger hon om en gammal länstrafikbuss där sätena har bytts ut mot vardagsrum, kök och två sovrum.

– Jag har inte riktigt tummen mitt i handen, säger den 31-årige bussägaren.

Ombyggnationen började för cirka ett år sedan och sedan dess har mycket hänt. Bland annat har nästan hela insidan rivits ut, isolering satts in och golvet sänkts.

– Kliver man in i en buss så lutar ju golvet uppåt så man får tänka rakt fast lite snett när man bygger, säger Madelene ”Madde” Svanberg.

Toalett och dusch på gång

Toalett och dusch är under konstruktion och förvaring ska byggas in. Sen återstår det att dra el så att hon ska kunna fricampa med skotern och kunna bo i bussen året om.

– Det ska in en stor batteribank, konvertrar och avkännare. Det är en hel historia det där och det känns som att det blir svårast, säger hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.