Tess Olofsson från Piteå dömer när Kanada premiärspelar mot Nya Zeeland i damernas OS-fotboll. Foto: Johan Nilsson/TT

Efter skandalpremiären – dags för Tess från Piteå att döma i OS

Uppdaterad
Publicerad

Det utbröt kaotiska scener i herrfotbollens OS-premiär – och mitt i tumultet stod svenske domaren Glenn Nyberg. I dag ska Tess Olofsson från Piteå skipa rättvisa i damernas turnering.

Det kastades in smällare på planen när Argentina kvitterade mot Marocko i onsdagens OS-premiär. Matchen avbröts i två timmar och när den väl kom igång dömdes målet bort efter videogranskning.

Det var Glenn Nyberg som dömde matchen och han fick minst sagt en rivig start på turneringen. Frågan är hur det går för kollegan Tess Olofsson?

OS i Paris 2024

Har tunga meriter på sitt CV

Under torsdagen börjar nämligen damernas gruppspel och när Kanada möter Nya Zeeland är det Olofsson som bor i Hortlax som blåser i pipan.

Hon har VM-matcher på meritlistan och blev historisk som den första kvinnliga huvuddomaren i en herrallsvensk match.

Matchen spelas på Stade Geoffroy-Guichard i Saint Etienne, samma arena som gårdagens skandalmatch. Tess Olofsson blåser till avspark klockan 17:00 och den sänds på streamingtjänsten Max.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

OS i Paris 2024

Mer i ämnet