Polisbil nere vid kanotklubben i Luleå

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Det var tisdagen den 6 augusti som mannen hittades avliden vid Lulsundet i Luleå – och då kunde man inte göra en identifiering. Foto: Ellika Nilsson/SVT

Hittades död vid strandkant i Luleå – identiteten fastställd

Uppdaterad
Publicerad

Det var i början av augusti som en man hittades död vid en strandkant i Luleå – och nu är identiteten fastställd. Detta efter att hans bror i Qatar sökt efter mannen utan framgång.

Mannen som hittades avliden vid kajakklubben i Luleå var inte anmäld försvunnen och polisen hade stora problem att identifiera mannen. Men drygt en vecka senare har nu identiteten fastslagits.

Den avlidne mannen är i 25-årsåldern. Polisen håller på att underrätta anhöriga om det som inträffat och säger att de inte kommer gå in på fler detaljer kring ärendet.

– Det pågår ingen brottsutredning. Vårt uppdrag har varit att identifiera den som är avliden och det har vi gjort nu, säger Elisabeth Glaas, presstalesperson på polisens ledningscentral.

Enligt uppgifter till NSD ska brodern i Qatar under dagen ha fått besked av Interpol att mannen identifierats.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.