Ett misstänkt mordförsök har inträffat i Luleå. En polispatrull på plats hittade en skadad man i 35-årsåldern. Foto: Amanda Liikamaa/SVT

Misstänkt mordförsök i Luleå – två personer anhållna

Uppdaterad
Publicerad

Under tisdagen anhölls två personer, en kvinna och en man, misstänkta för försök till mord på en man i 35-årsåldern i Luleå.

– Han är skadad men det är inte livshotande, säger åklagaren Anna Bergström.

Det var under tisdagsmorgonen som en polispatrull skickades ut till området Tunastigen i Luleå. Väl på plats hittade patrullen en skadad man i 35-årsåldern inomhus. Mannen fördes sedan till sjukhus för vård.

På onsdagsmorgonen uppger åklagaren Anna Bergström att mannen är skadad men att det inte är livshotande.

– Tillhyggen har använts men vad kan jag inte säga. Det handlar inte om några skjutvapen.

Ett misstänkt mordförsök har inträffat i Luleå. En polispatrull på plats hittade en skadad man i 35-årsåldern. Foto: Amanda Liikamaa/SVT

Blir anhållna på sannolika skäl

I anslutning till platsen griper polisen två personer i 30 till 40-årsåldern, en man och en kvinna. Efter förhör bestämmer sig åklagare för att anhålla dem på sannolika skäl misstänkta för försök till mord. Sannolika skäl är den starkare misstankegraden.

Åklagaren Anna Bergström vill inte gå in på några detaljer men säger att de tre personerna har haft någon form av relation.

– Nej, de är inte helt okända för varandra.

”Pågår en förundersökning”

En förundersökning har inletts och man kommer även att hålla förhör med de misstänkta samt den skadade mannen.

På onsdag eftermiddag skriver Norrbottens-Kuriren att de två misstänkta personerna har släppts efter åklagarbeslut men de är fortfarande misstänkta.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.