I början av januari väntar Sanam Gharaee på att Tintin ska komma ut från pappans lägenhet på Porsön i Luleå efter två timmars umgänge.
När varken sonen eller pappan svarar i telefon kontaktar hon socialtjänsten och ringer 112. Fyra timmar senare går polisen in i lägenheten och hittar Tintin död i badkaret.
Pappan grips i lägenheten och erkänner, tre dagar före rättegången, att han mördat sin son. Motivet ska ha varit vårdnadstvisten.
Tintins första år bodde föräldrarna i Sundsvall och när han var ett år började den uppslitande vårdnadstvisten.
Umgänge trots larm
Mammans larm om att Tintin inte ville umgås med sin pappa kunde även styrkas av larm från polisen, skolan och anhöriga. Men beslutet kort innan Tintins död var att han skulle umgås två timmar med sin pappa, varannan lördag och söndag.
Domstolarna bedömde inte att sonens oro för att träffa sin pappa övervägde rätten till en god relation med båda sina föräldrar.
Mötet med statsministern
Nu kämpar Sanam Gharaee för lagförändringar för att stoppa barn från att behöva umgås med våldsamma föräldrar i framtiden.
Hon är kritisk till de utredningar som redan presenterats som ska stoppa barn från umgänge med våldsamma föräldrar, eller behöva bevittna våld.
I veckan besökte hon Almedalen och träffade bland annat Märta Stenevi (MP) och Ulf Kristersson (M).
– Det är inte bara jag som är otålig utan även alla mammor och barn som än i dag, varje dag, behöver leva med samma oro och rädsla som jag och Tintin tvingades leva med. Det måste gå snabbare.
Lyssnade Ulf Kristersson på det?
– Jag fick en nick, men inga löften än så länge.
Specialistdomstolar
Mordet på 8-åriga Tintin väckte starka reaktioner och startade uppropet Lex Tintin. Föreningen kräver bland annat specialistdomstolar, och i klippet ovan hör du Sanam Gharaee berätta om hur kämpar för Tintins skull.
Som det är nu i Sverige hörs barn inte själva i domstol vid vårdnadstvister och Sanam Gharaee känner att domstolen inte trodde på henne.
Tintin ville själv prata med domaren och Gharaee tror att det hade gjort stor skillnad.
– Det blir helt annorlunda om det är barnet man pratar med. Av den anledningen är det också viktigt att vi har specialistdomstolar som kan prata med barn – det har våra grannländer redan nu, säger Sanam Gharaee.