Felicia om det minskande intresset för nattklubben

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet hör du Felicia berätta om Luleå-nattklubbens svårighet att locka folk – och vad nattlivet har betytt för henne själv. Foto: Kateryna Yemets/SVT

Nattklubbsdrottningen Felicia i Luleå vill locka till fest: ”Folk sitter hemma”

Uppdaterad
Publicerad

Allt färre unga går på nattklubb och en av Luleås stora nattklubbar kämpar med att locka folk. Chefen Felicia Katmuk ser att tiderna förändras.

– Det är inte som förr, när ungdomar gick ut med avsikten att tillbringa hela kvällen på dansgolvet, säger hon.

När SVT hälsar på inne på nattklubben STUK, vid universitetsområdet på Porsön, förbereds det för en karaokekväll. Nattklubben försöker ha ett omväxlande utbud.

– Vi bjuder in artister, anordnar frågesporter, temafester, till exempel när alla måste komma klädda i vitt, säger Felicia Katmuk, 27.

Klubben har ungefär 250 volontärer, inklusive dansgolvsmedarbetare, bartenders, teknisk och servicepersonal. För att förbereda en fest kan mellan 20 och 70 personer vara engagerade.

– Allt vi gör syftar till att hålla denna plats vid liv, så att människor har en plats att samlas på. Ibland möter vi missnöje över höjda priser, men det är nödvändigt för överlevnad.

– Vi kämpar med att få folk till nattklubben, säger Felicia Katmuk.

”Sitter hemma”

Besöksrekordet var 1 550 personer på en kväll när Lov1 uppträdde i klubben. Felicia Katmuk har märkt en minskning av besökarna med cirka 10 procent de senaste åren.

– Folk går hellre ut och äter eller sitter hemma.

Hon konstaterar också att färre köper alkohol.

– Folk är mindre benägna att komma för att bara dansa, Det är inte som förr, när ungdomar gick ut med avsikten att tillbringa hela kvällen på dansgolvet, säger Felicia Katmuk.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.