Även om restaurangbranschen har ett tufft år bakom sig, med många permitteringar, ser restaurangläraren i Boden ljust på framtiden för sina elever.
– Just nu är det tufft, men det kommer att vara positivt för våra elever när allt börjar bli mer normalt, säger Kenneth Vinblad von Walter, lärare vid Restaurang- och livsmedelsprogrammet.
”Branschen behöver folk”
Redan nu ser läraren en ljusning på arbetsmarknaden.
– Vi har arbetsgivare som redan nu tar kontakt med våra elever. När det vänder kommer folk att vilja gå ut och träffas. Det här är en bransch som kommer att behöva folk och våra elever är eftertraktade.
Viktigt för självförtroendet att snabbt få jobb
Kenneth Vinblad von Walter trycker på att det är viktigt att eleverna får komma ut och jobba snabbt efter sin examen.
– Får man inte komma ut och jobba i sin bransch är det lätt att snabbt förlora självförtroendet efter examen, säger han.
Hör hela intervjun med restaurangläraren i klippet ovan.