Energi- och näringsminister Ebba Busch (KD).

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör om satsningarna Kristdemokraternas partiledare Ebba Busch vill se. Foto: Simon Eliasson/TT

Busch (KD) vill låna pengar till förfallna järnvägar och hamnar

Uppdaterad
Publicerad

Kristdemokraternas partiledare Ebba Busch besökte i morse det stora muddringsprojektet i Luleå farled. Samtidigt passade hon på att göra ett utspel som partiledare:

– Vi kommer tillbaka till jobbet efter välförtjänt sommarledighet och möts återigen av trasiga vägar och tåg som inte går i tid.

Ebba Busch (KD) åkte tidigt på fredagen ut med en bogserbåt i farleden utanför Luleå för att titta på muddringsprojektet Malmporten. Hon imponerades över projektet.

– Det är viktigt för Norrbotten och hela Sverige, säger Ebba Busch (KD), partiledare samt energi- och näringsminister.

Industriboomen i norr

KD vill öka statsskulden

I ett debattinlägg i dag gör Kristdemokraterna ett utspel om att Sverige borde öka statsskulden och investera ifatt undermålig infrastruktur.

– Vi har en stor underhållsskuld i väg, järnväg, elsystem och välfärdens infrastruktur. Det har gett ett land där tågen inte går i tid, räls saknas, vägar med potthål och ett instabilt elsystem. Det är bråttom, säger Busch.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Industriboomen i norr

Mer i ämnet